Novinky

13.01.2024

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Celá zpráva
2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu aneb ze Šťáhlav na zámek Kozel

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

MISSE 003

MISSE 003 v Plzni

MISSE 003 v PLZNI

O vzniku,smyslu a poselství MISSE

Zakladatelem MISSE a otcem myšlenky je Petr Forman(český herec,divadelník a loutkář), společně se svým kamarádem,spo­luzakladatelem kurýrní služby Messenger, Davidem Voverkou.

Projekt" MISSE":http://www.misse.cz/misse/misse-03/ je charitativní akce na pomoc osobám,které jsou odkázány na sounáležitost druhých.

MISSE je ale malinko jiná. Hlavním bodem projektu je „poslání rychlého kurýra“. Tedy kurýrů. Jde o akčnost skupiny osob,které mají jasně daný úkol i čas,za který ho musí splnit. MISSE má přinést konkrétní pomoc či věc konkrétní osobě,které bude vždy věnována. To znamená,že osobnosti,které se akce zúčastní, budou znát konkrétní příběh, smysl a cíl akce. Budou vědět,k čemu je v dobrém slova smyslu využito jejich energie a popularity. Výsledek jejich snažení má být viditelný, hmatatelný a okamžitý.

Na konci dne jezdci osobně předají výtěžek sbírky přímo obdarovanému nebo jeho zástupci. MISSE,to není jen o materiální pomoci konkrétním postiženým,han­dicapovaným nebo jinak potřebným lidem. MISSE je o snu, že pro ně, kvůli nim a pro jejich potřebu jede 50 „hrdinů“ a „bojují“ jeden den pro jejich věc.

*(text čerpán z oficiálních stránek MISSE, zde se můžete dozvědět o projektu ještě mnohem více).

Denní stacionář Človíček, přihlásil Patrika,Marušku a Klárku, tři z dětí,kterým naše sdružení pomáhá do tohoto projektu,do projektu Misse. Patrik,Maruška a Klárka jsou uživateli denního stacionáře Človíček a žáky speciální školy, která má ve stacionáři odloučené pracoviště.

Mařenka s Patričkem díky tomu získají do stacionáře nové kočárky a Klárka rehabilitační vertikalizační síť na nácvik stoje a rovnováhy.

Děkujeme.

Zpět