Novinky

13.01.2024

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Celá zpráva
2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu aneb ze Šťáhlav na zámek Kozel

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti v mládež - Exodus Třemošná

1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti v mládež – Exodus Třemošná

Od 21. do 27.8.2023 se uskutečnil dlouho plánovaný a očekávaný 1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti a mládež v zařízení Exodusu Třemošná. Pro náš spolek to byl trošku krok do neznáma. Netušili jsme jak budou děti odloučení od maminek zvládat, vždyť jeden z účastníků byl poprvé přes noc od maminky po 28 letech…

V termínu od 21.do 27.8.2023 se uskutečnil dlouho plánovaný a očekávaný 1. ročník odlehčovacího pobytu pro děti a mládež v zařízení Exodusu Třemošná.

Pro náš spolek to byl trošku krok do neznáma. Netušili jsme jak budou děti odloučení od maminek zvládat, vždyť jeden z účastníků byl poprvé přes noc od maminky po 28 letech…

První den byl velmi hektický, v duchu vzájemného seznamování a poznávání cizího prostředí. Ale velmi rychle se vše zaběhlo a všichni si mohli užívat bohatý program, který pro nás připravilo zařízení Exodus Třemošná.

Celý týden nás provázelo slunečné a horké počasí, které nepřálo příliš dlouhým procházkám venku. Program zahrnoval návštěvu nedalekého Farmaparku u Toma v Ledcích, solnou jeskyni v Horní Bříze a spoustu aktivit v tomto zařízení – malování na textil, batikování, keramiku atd. Děti se moc užily canisterapii s chodským psem Artíkem a muzikoterapii. Zajištěna byla i nezbytná rehabilitace.

Pro všechny to byl velmi přínosný pobyt plný zážitků a nových zkušeností. Asistenti si uvědomili, jak náročná je to péče, kterou musí vykonávat maminky samy v domácím prostředí. A maminky? Ty si konečně mohly užít volný týden bez starostí, věnovat čas sobě a dalším členům rodiny, na které jim nezbývá tolik času. Mohly prožít to co prožívají ostatní – tedy zcela „obyčejný“ týden – zajít si s manželem či partnerem do kina, společně na nákup, na výlet atd. Jsme rádi, že náš spolek mohl dopřát alespoň několika maminkám tento „obyčejný“ týden.

Na závěr patří poděkování a to všem asistentům a dobrovolníkům , kteří se tohoto pobytu zúčastnili a obětavě o naše děti pečovali a také našim finančním podporovatelům, konkrétně firmě Plzeňská teplárenská, která poskytla finanční dar a desítkám dárců, kteří nám přispěli na veřejnou sbírku (viz předcházející články) na webovém portále Znesnáze 21.

Zpět