Novinky

13.01.2024

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Celá zpráva
2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu aneb ze Šťáhlav na zámek Kozel

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

Oslava 20. výročí založení stacionáře Človíček

Od založení stacionáře Človíček uplynulo již 20 let…

Oslava 20. výročí založení stacionáře Človíček

Čas rychle plyne a je až neuvěřitelné, že před 20ti lety z iniciativy našeho tehdy občanského sdružení byl založen denní stacionář pro děti s těžkým kombinovaným postižením pod názvem Denní centrum Človíček.

V úterý 5.9.2023 pořádala Diakonie ČCE.která je provozovatelem stacionáře , oslavu, která se konala na zahradě stacionáře v Kralovické ul. 35 v Plzni . Zúčastnili se jí z našeho spolku nejen děti, které do stacionáře docházejí dodnes, ale i ty, které ze stacionáře přešly do státní školy. Při zahájení oslavy měl možnost promluvit i pan Roman Hajšman, bývalý předseda našeho spolku, jeho zakladatel a nejdůležitější člověk, který se zasadil o zřízení stacionáře.

Pro všechny to bylo velmi milé setkání, neboť jsme měli možnost se opět vidět s bývalými zaměstnanci, kteří byli u zrodu Človíčka a mohli jsme si tak společně zavzpomínat a popovídat si po dlouhých letech. Prožili jsme hezké slunečné odpoledne a rozcházeli se s pocitem, že založení tohoto zařízení bylo velmi důležitým krokem v péči o těžce hendikepované děti a dodnes je jedním z mála poskytovatelů těchto služeb v Plzni a jejím okolí.

Zpět