Novinky

17.07.2024

Proběhla aktualizace obou webových stránek

Zaktualizovány oboje webové stránky. Jak stránky zde, tak stránky na FB.

Celá zpráva
Štúrovo 2024

Štúrovo 2024

V termínu od 15.6.-22.6.2024 se uskutečnil už 12. ročník rekondičního pobytu v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku.

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

Ohlédnutí za rokem 2022

Aneb konečně se zase můžeme věnovat naší činnosti…

Byly různé akce: Návštěva Farmaparku u Toma (Ledce) Termální lázně Štúrovo (jubilejní desátý pobyt) Procházka s kolečky kolem Radbúzy Techmnie Vánoční trhy

Rok 2022 jsme zahájili setkáváním (konečně můžeme) a vyrazili jsme

do Ledec, konkrétně do Farmaparku u Toma Setkání proběhlo 13.4. 2022 za hojné účastni rodin z našeho spolku. Akce se vydařila, bylo nejen krásné počasí, ale i spoustu zážitků se zvířaty, která ve Farmaparku mají.

pak na nás čekál týdenní pobyt

v Termálních lázních Štúrovo

18.-25.6.2022 se konečně po dvou letech uskutečnil týdenní relaxačně rehabilitační pobyt v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku. Počasí nám přálo a koupání v teplé vodě prospělo nejen dětem, ale i nám rodičům. Tento týden nám dal zapomenout na každodenní starosti a byl čas si vyměnit zkušenosti a postřehy s péčí o naše děti.

A letos jsme jeli už podesáté.

Na začátek září byla naplánována každoroční návštěva u bývalé pracovnice stacionáře Človíček v Mladoticích. Bohužel pro nemoc se neuskutečnila.

S posledními podzimními slunečnými dny, jsme se domluvili na Tour de Radbuza

a tak se uskutečnilo 12.11. 2022 Putování s „kolečky“ podél řeky Radbuzy.

Vyrazili jsme na společnou procházku městem po cyklostezce podél řeky Radbuzy, kde jsme poznávali nová zákoutí našeho města. Bylo krásné slunečné počasí, a tak jsme došli až ke Škoda parku, kde jsme se občerstvili kávičkou a hranolkami. Tam a zpět jsme ušli víc než šest kilometrů (konkrétně 6,4:-)).

A před závěrem roku jsme vyrazili do Techmánie (2.12.2022)

Tentokrát kdo mohl, tak vyrazil bez dětí, aby si užil interaktivní zábavu v Techmanii. Shlédli jsme ukázku ohnivého tornáda a přednášku s pokusy s dusíkem, což bylo velmi zajímavé.

K vidění a zkoušení toho bylo určitě na celý den. Po obědě jsme ještě navštívili 3D planetárium a pak rychle zase pro děti do školy a stacionáře. Určitě si to ještě zopakujeme, neboť jsme nestihli všechno vyzkoušet.

7.12. Vánoční trhy

Tak nám to konečně letos vyšlo. Loňský rok nám trhy zrušili, a tak jsme si místo nich udělali procházku kolem Boleveckého rybníka, a protože všude bylo zavřeno, nechyběly sebou termosky s něčím horkým na zahřátí, které jsme si přinesli z domova.

Konečně jsme si mohli užít tu pravou předvánoční atmosféru, osvětlené stánky, rozsvícený vánoční stromek, kolotoč pro děti i velké vyhlídkové kolo. Ke svařáčku a příjemnému povídání nám hrál z podia na kytaru Martin Maxa- ale jen tak komorně, bylo to zkrátka všechno „akorát vyladěné“.

Někteří ovšem dostali chuť na kávu, tu jsme na trzích nenašli, a tak jsme se přesunuli na roh náměstí do Cross Cafe. I s našimi dětmi, které zabírali dost místa, jsme se vešli a ještě jsme si 2 hodinky užili s kávičkou a dortíkem . Sešlo se nás hodně a moc se povedla tato závěrečná akce roku.

Zpět