Novinky

17.07.2024

Proběhla aktualizace obou webových stránek

Zaktualizovány oboje webové stránky. Jak stránky zde, tak stránky na FB.

Celá zpráva
Štúrovo 2024

Štúrovo 2024

V termínu od 15.6.-22.6.2024 se uskutečnil už 12. ročník rekondičního pobytu v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku.

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

S kolečky až na kraj světa..aneb jak jsme šli do Prčic

Tak jsme šli do Prčic.....

V sobotu 20. 5. 2023 se uskutečnil 56. ročník legendárního pochodu Praha – Prčice, který letos přilákal (na 21 tras) 21760 pochodníků.

A tak jsme šli do Prčic…

V sobotu 20. 5. 2023 se uskutečnil 56. ročník legendárního pochodu Praha – Prčice, který letos přilákal (na 21 tras) 21760 pochodníků. Nejkratší trasa byla 13 km dlouhá, určená pro vozíčkáře a jejich doprovod. Tuto trasu absolvovalo 150 účastníků a mezi nimi bylo i 11 členů našeho spolku – 4 vozíčkáři + doprovod. Vzhledem k tomu, že start byl pro nás poměrně „brzy“ ráno, přijeli jsme už o den dříve a ubytovali se v krásném penzionu v Sezimovo Ústí. Večer před startem jsme domlouvali strategii na příští den a byli trošku nedočkaví z toho, co nás vlastně čeká.

Pochod začínal v nedaleké obci Miličín a ač trasa byla určená pro vozíčkáře, byla docela kopcovitá a pro všechny poměrně náročná. Po cestě jsme potkávali další pochodníky a cyklisty z ostatních tras. Po cca 4 hodinách pochodu jsme dorazili do cíle na náměstí v obci Sedlec-Prčice. Počasí nám přálo a ač jsme byli unaveni, odměnou nám byla radost z pohybu, společně stráveného času, sounáležitosti s ostatními pochodníky a v neposlední řadě i krásná vzpomínka v podobě tradiční botičky – letos v barvě oranžové.Všem se společná akce velice líbila a věříme, že jsme tím dali základ nové tradici v účasti na dalších ročnících.

V neděli jsme ještě společně navštívili ZOO Tábor,ale vzhledem k velmi slunečnému počasí jsme se zanedlouho rozloučili a každý odjel individuálně domů.

Takže …zdrávi došli… a už teď se těšíme na 57. ročník slavného pochodu!!!!

Zpět